Over mij

Mijn naam is Dirk Reynaert, ik ben geboren in Wevelgem in 1959. Mijn eerste schuchtere stappen in de fotografie zette ik op 10-jarige leeftijd, toen mijn zus en ik een pocketcameraatje kregen van onze nonkel pastoor. Mijn eerste analoge spiegelreflex was een Praktica, dit Oost-Duits toestel werd later vervangen door een al even bescheiden Yashica FX3. Opleiding of lessen volgde ik niet, ik leerde alles via trial-and-error. Ik fotografeerde vooral tijdens reizen naar o.a. Frankrijk, Joegoslavië, Turkije en India.

De geboorte van mijn oudste zoon was de aanleiding om een Olympus C-3030 aan te schaffen, mijn eerste digitale camera. Dat toestel vond ik algauw te beperkt en ik kocht een Nikon D7000. Na de aanschaf van de Nikon D7000 schreef ik me in voor de opleiding fotografie aan CVO 3 Hofsteden. Tijdens de modules maakte ik kennis met verschillende vormen van de fotografie: portret, natuur, studio, reportage,… Daarnaast leerde ik ook werken met Lightroom en Photoshop, later schakelde ik over naar Capture One en Affintty Photo.

Momenteel fotografeer ik met een Nikon D750. Mijn voorkeur gaat uit naar de documentaire/reportage fotografie. Daarnaast hou ik ook van reis- en natuurfotografie en van (documentaire) portretfotografie.