Eifel november 2021


Tijdens de herfstvakantie trekken we voor een drietal dagen met de mobilhome naar de Eifel. De trip brengt ons in Nohn, waar we de mooie Dreimühlen waterval bezoeken. Niet de grootte maakt hem bijzonder, wel de kleuren. De rotsen zijn namelijk begroeid met mos.
Uniek is dat de waterval jaarlijks zo’n 10 cm ‘groeit’. Door de kalkafzetting van water dat koolzuurhoudend is en rijk aan calcium, ontstaat een poreus gesteente waar makkelijk mos op groeit. Het mos versteent na een tijd, waardoor de waterval steeds verder naar voor uitbreidt.

Dreimühlen-waterval
Dreimühlen-waterval

De volgende dagrijden we naar Cochem, een stadje mooi gelegen aan een bocht van de Moezel. Erg toeristisch en weinig parkeermogelijkheden voor campers, we blijven dus maar even.

Cochem aan de Moezel
Cochem aan de Moezel

Op zoek naar een overnachtingsplek komen we dan in Leienkaul terecht, op een parking in de buurt van het klooster Maria Martental. Van op de parking trekken we door de bossen naar een uitkijkpunt. Net als tijdens de rest van de trip vallen hier ook weer de prachtige herfstkleuren op: oranje, geel, rood, bruin, …

Leienkaul
Leienkaul

Op de terugweg passeren we o.a. nog in Manderscheid. Het stadje ligt op de oevers van de Lieser. De bezienswaardigheid van Manderscheid zijn de ruïneburchten Niederburg en Oberburg. De burchten worden gescheiden door de Lieser, die vroeger de grens vormde tussen de machtsblokken van de aartsbisschop van Trier en de graven van Luxemburg.

Manderscheid
Manderscheid met vooraan de Niederburg en links de Oberburg

Nog een aantal foto’s: