Normandië 2021

Op 21 juli vertrekken we voor een driedaagse trip naar Normandië.

We rijden langs gewestwegen door Noord-Frankrijk richting Normandië, onderweg picknicken we bij de abdij van Wisques. We belanden in Berck-sur-mer, waar we een plaatsje voor de camper vinden op Camping du Halloy. Leuk is dat de camping een rechtstreekse toegang heeft naar de mooie duinen. Het strand bestaat eerder uit modder dan uit zand, niet echt aangenaam. Zwemmen is de bedoeling, maar daar komt niets van in huis. De avondwandeling en de zonsondergang zijn wel geslaagd.


De volgende dag rijden we helemaal tot in Carolles aan de baai van de Mont-St-Michel. Carolles is nogal toeristisch, maar we vinden een rustige camping aan de rand van de het stadje. Bovendien blijk dat je van op de camping kan wandelen tot aan Cabane Vauban, een oude 17e-eeuwse stenen observatiepost gelegen op de wandelroute ‘Chemin des douaniers’. Het gebouw ligt op de kliffen aan de baai van de Mont-St-Michel en biedt een mooi uitzicht, zeker met de mooie zonsondergang.

Daarna gaat we richting Barfleur, naar Gatteville-le-Phare aan het uiteinde van de Cotentin. Bekend terrein voor ons, we waren hier op de camping in 2007, 2008 en 2009. We parkeren de camper – net als heel wat andere camperaars – op de parking vlakbij de vuurtoren. Na een avond en nacht vol onweer, met spectaculair klank- en lichtspel, is het de volgende ochtend droog. De vuurtoren is met zijn 75 m de 2e hoogste van Frankrijk, de trap heeft 365 treden, er zijn 52 raampjes en 12 verdiepingen.