The Pursuit of Happiness

De meeste mensen hebben het tegenwoordig heel druk: werk, huishouden, kinderen opvoeden, het vraagt allemaal heel veel energie en tijd. Niettegenstaande wetenschappelijk onderzoek aantoont dat we nog nooit over zoveel vrije tijd beschikten als nu, hebben we steeds het gevoel tijd te kort te komen en ervaren we een dwingende druk om die ‘schaarse’ vrije tijd zo gelukkig mogelijk te beleven. Het leven zal leuk en gelukkig zijn of niet zijn…Kortom we zijn op zoek naar geluk. De manier waarop we dat geluk zoeken kan voor iedereen verschillend zijn: . Sommigen gaan shoppen, anderen gaan op uitstap, gaan met de kinderen naar de kermis, verkleden zich met carnaval of zoeken het in religie…

The Pursuit of Happiness is een humoristische, licht ironische kijk op de menselijke zoektocht naar geluk. De twist van lichte absurditeit die hierbij soms aan de oppervlakte komt bij het bekijken van deze foto’s, kan je misschien zien als een knipoog naar een typisch Belgische traditie… (absurditeit als kenmerk in tal van Belgische kunstwerken, de Belgische politiek etc)

Alle foto’s zijn gemaakt met een Nikon D750 in combinatie van een Nikkor zoomobjectief 24-120 mm f4. Met uitzondering van de laatste foto, werd voor alle opnames een flits gebruikt (Nikon SB-910).